Zij van nr. 10 # 2

  • 0

Zij van nr. 10 # 2

Tags : 

We zijn alweer wat weken verder in het proces en het is er niet bepaald makkelijker op geworden.
We hebben weer een aantal hobbels genomen.
De huizen zijn gestript, de asbest is gesaneerd en ieder lid van ons collectief is nu gepasseerd. Niet letterlijk gepasseerd,
zoals op het voetbalveld. Maar bij de notaris. M.a.w. Iedereen heeft de sleutel en is eigenaar van een kavel en een hoop stenen.
Gefeliciteerd allemaal, veel succes ermee!

Na een kort moment van euforie, een geslaagde borrel met de nieuwe buren en een stukkie in de krant, dient de volgende hobbel zich alweer aan.
De afbouw. De planning van de afbouw. Met welke huishoudens doen we de afbouw? Door wie laten we de afbouw doen? Hoe pakken we dat dan weer aan?
Wat doen we samen, wat doen we individueel?
Binnen het collectief ontstond al snel een sjiek splinter collectiefje met de huishoudens die alles laten doen en zich onderscheiden van de harde buffelaars en zelfklussers binnen het CBH. Weer een avondje vergaderen in de week extra! Joepie! Gelukkig vergaderd het kleine collectiefje met wijn en hapjes i.p.v ranzige filterkoffie onder een TL.
Maar zoveel mensen, zoveel meningen. Dus het wordt spannend in hoeverre we met elkaar op kunnen trekken. Een voorzetwandje, een tussenwandje en een ketel moeten we allemaal, een tegeltje ook, maar waarschijnlijk niet allemaal dezelfde. Hoe pakken we dit aan?

Praten, praten, praten is het enige wat je kan doen en arm in arm verder lopen tot de volgende hobbel.

Lang leve het Collectief!


Laat een reactie achter