Blog van Nr. 8: Windhooooooos!

  • 0

Blog van Nr. 8: Windhooooooos!

“Uhm, jullie huis is toch verzekerd tegen wind-en regenschade?”

Aldus mijn vader, die ons altijd op het juiste moment van de juiste raad weet te voorzien. Een klusser in hart en nieren, ik heb me de afgelopen tijd steeds vaker (hardop) afgevraagd of ik diezelfde klusgenen bezit..

“Natuurlijk!”, terwijl ik het bloed naar mijn hoofd voel stijgen, en ik in mijn lijfelijke database graaf naar de polisvoorwaarde.. Windschade? Regenschade?

Ineens krijg ik een flashback naar de gezichten van mijn schoonfamilie – soort lachende boeren met kiespijn – bij het zien van onze doorzonwoning waar een paar dunne muurtjes en wat staal de contouren van ons paleis in wording vormen.
Vorige week stonden we nog lachend te poseren in het zonnetje op deze zelfde open fundering.
Mijn zwager stuurt nog wat documentatie van Haarlem toe, waarin vooral enorme bomen over de weg liggen, en het eigenlijk meer op een soort oorlogsgebied lijkt.

In mijn hoofd (en op papier) zitten we al op de bank, drinken we urenlang wijn aan de keukentafel, en staat mijn held – die vrijwel het hele huis van de grond toe aan eigenhandig heeft opgebouwd zonder dat we ooit een meningsverschil hadden– achter de bbq in de tuin op een zonnige dag.
De houten vloer is in ieder geval besteld, eveneens als de keuken, en de bank staat al in plastic in de opslag. Dan rest nog de badkamer en dan zou je zeggen dat we er al bijna kunnen wonen toch?
Ik kan wel zeggen dat mijn wederhelft het onderhandelen heeft meegekregen van onze lieve heer, dus ik zal bij het uitzoeken van de badkamer ook weer met een zielig gezicht van hem naar de verkoper kijken: ‘dit kunnen we niet betalen maar toch wil ik het heel heel heel erg graag precies op deze manier’. De meeste gelikte keuken- en badkamer verkopers denken een keihard spel te spelen, maar dan kennen ze ons nog niet. Hele rollespellen ontvouwen zich spontaan.

Ik ga gewoon verder met het verzamelen van 349 plaatjes van badkamermeubels die ik zelf kan maken, en het huis staat gewoon nog op zijn plek, anders hadden we het wel gehoord toch?


Laat een reactie achter