projectinformatie

Op deze site houden we je op de hoogte over het wel en wee van de ‘klussers’ van
Busket Huetstraat 8 t/m 38 in Haarlem, die samen een collectief zijn: Het CBH.

Het CBH staat voor Collectief Busken Huëtstraat waaronder 16 woningen vallen in de Amsterdamse buurt te Haarlem. Dit CPO project is geïnitieerd door de  Haarlemse Woningcoorporatie Elan Wonen. Een CPO-project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) houdt in dat je samen met je toekomstige buren optreedt als projectontwikkelaar om je eigen woning te bouwen.

Je kunt je voorstellen dat dit nogal wat voeten in de aarde heeft. Wie wordt de architect? Hoe moet dat met de financiering? Hoe zit dat met het bestemmingsplan? Allemaal vragen en hindernissen. Maar er zijn natuurlijk ook veel voordelen. Je kunt je huis inrichten zoals jij dat zelf wenst en door de collectieve aanbesteding en inkoop kun je een hoop geld besparen.

Dit project vraagt om een strakke planning, want anders kan je zomaar 3 jaar bezig zijn met het bouwen en verbouwen van je huis en dat is niet de bedoeling.
De sloop en de asbestsanering staan gepland in mei 2015. Voor die tijd heeft iedereen zijn financiering rond gekregen en de sleutels in ontvangst mogen nemen. Na de sloop start de aannemer met de bouw van het casco van de 14 huizen, die allemaal verschillend zijn in materiaalgebruik en grootte. Als dit afgerond is, augustus 2015, dan begint de afbouw.
De ‘klussers’ hebben de restrictie van Elan meegekregen dat de afbouw niet langer mag duren dan 1 jaar. En dat is maar goed ook, anders zit je na jaren nog in de rommel en de herrie.
Vanaf augustus, september 2015 beginnen de toekomstige bewoners met hun eigen afbouw. Sommige gaan alles zelf doen, maar de meesten nemen een aannemer in de hand.