Vaste basis, volop keuze

Wie zijn al deze ‘klussers’? Wat zijn ze van plan en vooral waarom begin je aan zo’n project?
Op deze vragen gaan we middels deze site antwoord geven. Een ding is duidelijk; het is een groot avontuur, maar ook een leuk avontuur waarin iedere bewoner zijn of haar eigen droomhuis creëren.

Je koopt een klein sympathiek huisje midden in de Amsterdamse buurt voor een relatief klein prijsje. Het wordt stevig gefundeerd opgeleverd door bouwbedrijf Jan de Wit. Naar alle waarschijnlijkheid bouwt eenieder er wat vierkante meters aan en op en met alle deelnemers bepalen we hoe dat eruit gaat zien, van welk materiaal het gedaan zal worden en vooral ook wie dat gaat doen.

Er wordt veel getekend, gegoogled, vergaderd. Er zijn zelfs creatieve sessies. Bijna iedereen heeft een meetlint in zijn tas. Want de binnenkant heeft uiteraard gevolgen voor de buitenkant. Wil je je keuken aan de straatkant of juist bij de tuin? Hoeveel kamers wil ik? Waar breng ik het meeste tijd door en waar moet mijn bank zetten? Als ik een open haard wil, waar heb ik dan mee te maken en vooral… Waar moet of mag die dan komen?
Gelukkig hebben we hulp van een super professionele architect van Architectenbureau Vedd, die iedereen bijstaat in het realiseren van zijn of haar droomhuis.
Een ding is zeker: De komende maanden staan het ontwerp voor de Busken Huetstraat bovenaan de agenda!